Novi Sad
22.08.2014.
07:40
U Novom Sadu svakog dana, u proseku, budu ukradena tri bicikla, a najviše ih nestane u centru i na Detelinari, podaci su policije.
  • 25.08.2014 12:48
    Pre tacno 10 meseci mi je ukraden bicikl ispred stana,zakljucan sa dve sajle za oba točka na rešetke od ograde stepeništa.i pored jasno vidljivog lica na snimku od nadzorne kamere sa ulaznih vrata od zgrade,i potom ceo postupak snimljen kamerom ,dečko stoji na ulaznim vratima od zgrade i mobilnim telefonom cima LOPOVa da ga upozori kad neko udje u zgradu,potom iznošenje bicikla jer od brzine nije uspeo da razmrsi sajlu iz točka,pa ga nije mogao ljudski izgurati!!!!!nisu ga našli-
    i da bi mi u SUP DETELINARA ljubazno rekli da odem na NAJLON PIJACU možda ga tamo nadjem,kao da sam ja službeno lice za izvršenje hapšenja ili traganja za istim lopovom. Samo mi nije jasno,ako sam ima odnela ceo materijal narezan na DVD kako ga nisu mogli ni za 10 meseci identifikovati.
  • 1 NS

    25.08.2014 06:55
    Ispod 5000
    Meni dugo nisu ukrali, valjda zato što ne smem ni da ga nazovem biciklom :)
    Crni humor na stranu, ipak ne treba potceniti ni tu opciju - mučiti se sa krntijom ali bar znaš da lopovima nije interesantan.
  • 24.08.2014 14:22
    dobra brava
    bicikl 30-100€ = brave 20-50€ , bicikl 100-300€ = brave 50-100€, bicikl +300€ brave 100€ + 50€ buba za gps praćenje, ne ostavljati bez nadzora duže od 15 minuta bilo kad bilo gde.
    bicikl preko 500€ stavi iza protivprovalnih vrata u kuću ili stan :)

    uvek vezati sa dva različita sistema i u 99% slučajeva biće sve ok. na duže zimske periode pomaže skidanje pedala i sedišta
  • Mirko

    22.08.2014 23:13
    u-lock je losh
    U-Lock se cini mi se obija pomocu hemijske olovke. Ima tutorijal na YT!!!
    Sajla sa kljucem i/ili lanac i katanc.
    Sto vise razlicitih sistema to bolje.Nikako objedinjena sajla za sve.
  • makijaveli

    22.08.2014 16:15
    nema interesa
    Mislim da ipak nema interesa da se to promeni.Osim pojedinacnih kradja, postoje i one organizovane, kada se u toku noci obije vise biciklana na nekom delu grada, kradu se uglavnom novi bicikli koje je lako preprodati, tovare se u kamion ili neki kombi i odnose u drugi grad.To je strategija, a policija ne kontrolise sta se nocu prevozi!
  • bivši vlasnik bicikla

    22.08.2014 14:16
    normalno
    Pre nekoliko godina su nam ukradena tri bicikla iz biciklane koja su, naravno, bila nova. Brava, od vrata bicilane, je bila obijena i odlučio sam da pozovem policiju. Policija se jedva udostojila da dođe pošto je smatrala da je to "uobičajeno" i šta sad ja hoću, kad lopove svakako neće uhvatiti!!
    A usput su se raspitivali za vrednost istih da vide ima li smisla pisati zapisnik??
    Pošto je takvo razmišljanje prihvaćeno i od organa koji predstavljaju neku vlast onda ne treba da se čudimo što nema rešenja.
    Naravno, nije samo to problem, ne postoji volja da se trenutno stanje promeni. Postoje razni predlozi da se to promeni ali se sve svede da "niko nije nadležan" i "ruke su nam vezane".
    Potpuno je svejedno da li vežemo bicikl sa lancem od 200 din. ili 20000 din., jer ako je bicikl vezan znači da ima vlasnika koji hoće tu da ga nađe. Lopove treba sankcionisati da njemu i potencijlnim budućim ne pada na pamet da to urade.

    P.S. Upravo se setih nekog članka od pre neki dan, gde je policija privela ženu zbog krađe flaše vina od 3,99 USD, toliko.
  • 22.08.2014 11:22
    333 ali ovi botovi hvale svoj posao!
  • Dr. Marks bez Engelsa

    22.08.2014 11:16
    A policija...
    Ja sam pre dva meseca parkirao bicikl, kupljen dva dana pre toga, u centru Novog Sada, ispred Komercijalne banke, zakljucao ga i usao u banku da dignem nesto novca. Pored ulaza u banku su stajali troje policajaca i pricali sa radnikom obezbedjenja. Izasao sam za pet minuta, krenuo da otkljucavam bicikl i video da mi je neki #$%^~! presekao sajlu. Da sam ostao u banci 10 sekundi duze, ode bajs! I to pored troje policajaca i radnika obezbedjenja! Za Riplija! Imjabzjumaj, u sta li su, bre, gledali?
  • Milos NS

    22.08.2014 11:04
    Sigurica
    Posto se u skorije vreme ne ocekuje promena svesti i smanjenje broja narkomana i lopova jedino sigurno mesto za bajs je stan ili kuca u kojoj zivimo. A svako ko ostavlja vezan bajs po gradu na duze od par minuta izlozen je velikom riziku od kradje, tako da tu opciju odmah otpisite. Meni licno je nestao 1 bajs koji je bio vezan u centru oko pola sata dok sam obavljao neke poslove po gradu.
  • Marko

    22.08.2014 11:03
    Sonja
    Sve se danas zaključava i ništa se ne ostavlja, ni kola, ni bus, ni torba na aerodromu...
  • Shimmmy

    22.08.2014 11:02
    @Goran
    Izvini ako sam se komplikovano izrazio. Vidim da me mnogi nisu razumeli. Cak i da je bicikli otkljucan, ovaj sto ga je ukrao je LOPOV i treba da ide u zatvor! Od ovoga ne moze jednostavnije, nadam se da se sad razumemo. A posle sam samo dodao da je svaka osoba koja ima iole vredan bicikli debil ukoliko ga zakljucava sajlicom od 200din za prednji tocak koji ima rucicu za skidanje. Ako si imao para za bicikli od 500e, daj 2000din za Ulock ili dobar lanac.
    P.S. savet zakljucavanja za nove bicikliste: bicikli treba osigurati pomocu 2 lanca(ili Ulock-a) svaki treba da obuhvata ram bicikla i po jedan tocak! Takodje sve stvari koje se lako montiraju i skidaju(svetla, torbice, itd), treba poneti sa sobom
  • Holandska filozofija

    22.08.2014 10:55
    Bicikl od 30 eura, brava od 100.
  • Goran

    22.08.2014 10:53
    Kad se za kradju bicikla bude islo u zatvor godinu dana ili plaćala neka nenormalna kazna od recimo 1.000.000 dinara, tada se neće krasti.

    Rešenje je jednostavno.
  • Sonja

    22.08.2014 10:02
    Muke Tantalove
    Vozim bicikl svakodnevno - ovo mi je recimo šesti po redu, prvih pet su mi, naravno, ukrali. Poslednji su maznuli ispred vrata od stana. Bio je zaključan, of course. Zaista jako pazim na taj svoj bicikl, ali to ume da bude vrlo naporno. Vraćajući se s posla, uvek treba nešto da kupim, da uđem na nekoliko mesta, a bicikl na ulici ne smeš ostaviti otključan ni na delić sekunde. Odmah ispari! Pa onda zaključavaj, pa otključavaj, pa zaključavaj, pa ti kese ispadaju, pa sto puta tražiš ključ, pa ne znaš kud ćeš s tašnom, a sve da bih na pet sekundi ušla po hleb ili po nešto drugo. Umorna sam od toga. Onda još bicikl moram da dignem na zadnjaka i sa svim tim kesama i torbama da ga uguram u lift i dovučem do stana, jer iako imamo biciklanu, iz nje bicikli nestaju. I eto tako se nešto lepo, pozitivno i korisno, kao što je vožnja bicikla, u ovoj lopovskoj zemlji pretvori u mučenje i svakodnevno rmbanje. Da sad i ne pominjem biciklističke staze, pešake koji njima šetaju, rupe, ivičnjake, lude vozače automobila itd.
  • Goran

    22.08.2014 09:53
    @Shimmy
    Sta ti pricas covece? Ma da se ostave nevezani opet je kriv onaj ko ga ukrade! Ovde je normalno da sve moras zakljucati, vezati, osigurati na 100 nacina da ti neko nesto ne bi ukrao. Danas bi ti ukrali govno iz gaca! S obzirom da je sudstvo zakrzljalo i zaostalo, policija treba na licu mesta lopovima ruke i prste lomiti. Nista manje.
  • бициклиста

    22.08.2014 09:17
    Кад видим чиме све вежу бицикле ни не чуди што нестају. Што вам је скупљи бицикл, његово осигурање мора исто тако бити скупље.
    Ја имам uLock и сајлу коју провучем кроз точкове, сиц и онда на uLock. Наравно ништа није 100% сигурно, ал за крађу тако осигураног бицикла ће требати много више времена, па ће лопов да одустане од намере...
  • Shimmy

    22.08.2014 08:53
    Obe strane
    Naravno, naravvno, NARAVNO, da je uvek kriv pocinilac krivicnog dela i da treba da odgovara pred zakonom. Ali, mozda, samo mozda ako ne obezbedis dobro svoj bicikli, malo si i ti doprineo kad ti ga ukradu. Pre nego sto nastavim dalje, svestan sam da se ukrade jako puno dvotockasa koji su pravilno obezbedjeni. Ali svaki drugi bajs je zakljucan sajlicom od 200din koja se sece grickalicom za nokte. Vidjao sam biciklove od 500e, da je zakljucan samo prednji tocak (sa mehanizmom za lako skidanje) *facepalm*
  • Stankela iz magacina

    22.08.2014 07:58
    ....
    Mame ima ga spapatrljim lopovske..........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna